Ripsienpidennykset

Ripsienpidennyksissä omiin ripsiin liimataan ripsikuituja, jolloin saadaan usein näyttävämpi lopputulos kuin pelkästään ripsiväriä käyttämällä. Pidennyksillä ei siis ole tarkoitus korvata omia ripsiä, vaan korostaa niitä lisäämällä niihin pituutta ja näyttävyyttä.

Yleisesti ihmisillä on noin 50-150 ripseä silmää kohden, joten pidennysten näyttävyys/lopputulos osittain määräytyy omien ripsien lukumäärän mukaan. Ripsienpidennysten lopputulokseen vaikuttavat monta eri asiaa: omien ripsien kunto, asiakkaan toiveet ja ripsiteknikon suositukset. Osaava ripsiteknikko kyllä tietää, millaiset ripset voidaan toteuttaa ja mitä ei, kuitenkin pyrkien huomioimaan asiakkaan toiveet. Älä siis suutu ripsiteknikollesi, jos hän ei voi toteuttaa kaikista näyttävimpiä ripsiä juuri sinulle.

Oikein laitetut ripsienpidennykset eivät vahingoita omia ripsiä eivätkä ne tunnu käytössä lähes miltään.

Volyymi ripsipidennykset

Uudet ripset 3h, huolto 1,5-2h

Nimensä mukaisesti volyymiripset tuovat katseeseen enemmän volyymia, mitä klassiset ripset. Volyymi ripsienpidennyksissä liimataan yksi ripsikuituviuhka yhtä luonnonripseä kohden. Volyymitekniikassa ripsien näyttävyys ja tuuheus määräytyy käytettävien viuhkojen tuuheuden mukaan. Volyymiripsikuituja on viuhkassa n. 2-6 kappaletta. Lopputuloksesta voidaan saada joko näyttävä tai kevyen luonnollinen.

Kyseisessä tekniikassa on mahdollista luoda erilaisia ripsityylejä: viuhkat voidaan asentaa niin, että katsetta saadaan avattua enemmän ja luotua illuusio isommista silmistä tai pisimpiä ripsiä voidaan asentaa silmän ulkonurkkaan ja luoda rajauksen kaltainen cat eye look. Volyymiripset sopivat myös erittäin ohuille ja harvoille ripsille, jotka eivät välttämättä kestä klassisen ripsikuidun painoa tai klassiset ripset eivät muodosta yhtenäistä ripsirajaa.

Volyymi2
Klassiset ripset

Klassiset ripsenpidennykset

Uudet ripset 2h, huolto 1-1,5h

Klassisissa ripsienpidennyksissä liimataan yksi ripsikuitu yhtä luonnonripseä kohden. Klassisessa tekniikassa ripsien näyttävyys ja tuuheus määräytyy siis luonnonripsien lukumäärän mukaan. Kyseisessä tekniikassa päästään lähelle samaa lopputulosta, mitä esimerkiksi erottelevalla ja pidentävällä ripsivärillä.

Hybridi ripsipidennykset

Uusiin ripsiin ja huoltoon varataan sama aika kuin volyymeissa

Hybridiripsien teossa käytetään molempia, sekä volyymi- että klassisia ripsipidennyskuituja. Hybridiripsien avulla saat parhaat puolet molemmista tekniikoista, ja se on erityisen soveltuva asiakkaille, joiden luonnonripset ovat normaalia harvemmat. Tekniikoiden yhdistäminen mahdollistaa luonnollisen, mutta eritellyn lookin katseeseen.

Hybridiripset

Kotihoito-ohjeet

Ripsienpidennysten pysyvyys riippuu hyvin pitkälti kotihoidosta ja miten hoidat ripsienpidennyksiä. Tällöin ne säilyvät kauniimpina pidempään ja hoidat samalla myös omia, luonnollisia ripsiäsi.

 • Ripsien peseminen kerran päivässä niille tarkoitetuilla tuotteilla.
  Ripsiä saa ja pitää pestä! Luonnonripsien tehtävä on suojata silmiä, jonka vuoksi ne keräävät kaiken ulkoisen lian. Ulkoisen lian lisäksi ripsirajassa olevat bakteerit, lika ja yön aikana kertyvä rähmä voivat aiheuttaa pahimmassa tapauksessa ikävän silmätulehduksen.
 • Hiki, lika ja voiteet silmien ympärillä vahingoittavat liimasidosta, jolloin pidennysten pysyvyys heikkenee
 • Älä käytä ripsiväriä tai taivuta ripsiäsi
 • Huomioithan meikkiä käyttäessäsi (etenkin rajaukset ja silmämeikki) ripsien huolellisen puhdistuksen
 • Harjaa ripsesi vain ripsiteknikoltasi saatavalla harjalla vähintään kerran päivässä

Miksi ripsienpidennykset eivät pysy?

 • Ripset ovat likaiset ennen laittoa tai silmien vuotaminen pidennyksiä tehdessä
 • Huono pesu/kotihoito tai flunssa – ripsityveen erittyy iso määrä rasvaa/likaa/rähmää
 • Kesällä pysyvyys voi olla vaihtelevaa mm. kostean ilman ja hikoilun vuoksi.
 • Mekaaninen hankaus (nukkuminen kasvot tyynyssä, hierominen, ripsien nyppiminen)
 • Jotkut lääkkeet, etenkin antibiootit ja kortisoni muuttavat luonnonripsen laatua
 • Öljypitoisten tuotteiden käyttö, liika meikki ripsirajassa tai ripsivärin käyttö
 • Ripsipidennysten asennusolosuhteet/asentaminen (lämpötila vaihtelu, ilmankosteus, liian nopeasti kuivunut liima, liima vanhentunut)
 • Hankaus, kyyneleet, lasimainen ripsi tai rasvainen iho
 • Hormonit (raskaus/imetys/e-pillerit/stressi)